De Goudse moderniseert winkeldeel kantoorpand

De Goudse moderniseert winkeldeel kantoorpand

Nóg aantrekkelijker Gouda

De Goudse Verzekeringen gaat een deel van haar kantoor aan het Bouwmeesterplein 1 in Gouda aanpassen, zodat het voldoet aan de eisen van deze tijd. Het gaat om het deel op de begane grond waarin zich winkels bevinden. Speciaal voor omwonenden hield De Goudse een inloopmiddag/avond. Het winkeldeel wordt gerenoveerd en krijgt een moderne gevel, die wat naar voren wordt getrokken. Het ontwerp is gemaakt door architectenbureau studioWA! uit Amersfoort.

Nóg aantrekkelijker Gouda
Volgens Geert Bouwmeester, vicevoorzitter van De Goudse, maakt de modernisering de looproute van het station naar de binnenstad aantrekkelijker. ‘Onlangs werd bekend dat Gouda de titel ‘beste middelgrote binnenstad’ mag dragen. Prachtig nieuws, en in mijn ogen het resultaat van de actieve stadsmarketing. Ook rondom het NS-station zijn de afgelopen jaren veel verbeteringen doorgevoerd. De noordkant van het station heeft al een belangrijke impuls gekregen en wat mij betreft is het nu tijd voor de zuidkant. Naar verwachting starten de werkzaamheden aan het pand van De Goudse in het voorjaar en zijn de verbeteringen in september gerealiseerd. Ik hoop dat de gemeente in de tussentijd de problematiek rond het stallen van fietsen bij het station oppakt, want ook dat zal de entree van Gouda nog verder kunnen verbeteren.’

Inloopavond
Op 24 november konden omwonenden bij De Goudse naar binnenlopen en zo een impressie krijgen van de vernieuwingen. Ook konden ze vragen stellen aan de architect en enkele medewerkers van De Goudse. 

Gekoppeld aan dit bericht


Reacties